Рецензія на фільм «Мої думки тихі!»

Я не змогла купити квиток у вихідний. Пішла дивитись в будній день.












Квитки розкуповувались швидко. Я дивлюсь українське кіно. Гривнею голосую і підтримую український кінематограф. Фільми різні. За майстерністю акторів, за режисерськими задумами, за кількістю грошей на нього витрачених.

ГРОШІ

На фільм «Мої думки тихі» Держкіно дало 8.7 млн грн. Загальний бюджет картини – 9,2 млн грн. Зйомки проходили в Києві, Карпатах та Закарпатті. За два тижні прокату «Мої думки тихі» зібрав 5 млн грн, пише Detector.media А за три тижні комедія «Мої думки тихі» касові збори вже перевищили 7 млн, повідомляє прес-служба Arthouse Traffic.

"Тепер це моя нова мрія!"

ГЛЯДАЧІ

Поряд зі мною сиділи дві літні пані. Вони сміялись і плакали. Хоч перегляд був вдень робочого дня – зал був на половину повний. Цей фільм повертає в кінотеатри глядачі середнього та старшого віку. В кінотеатрах стрічку «Мої думки тихі» за три тижні подивилися 77 тис глядачів.
"Ми мама і син. Нам не обов'язково спати разом"

ПРО ЩО ФІЛЬМ?

Мені здається, що в цьому фільмі кожен знайде своє. Митці – побачать складний шлях до реалізації мрії «Тепер це моя нова мрія!» - говорив головний герой фільму. Мамусі побачать свою маніакальність до дорослих дітей. «Коли в тебе останній раз був секс? … Я лишаюсь одна. Я про тебе дбаю. Родинна має бути головною….»- говорить головна героїня-матуся. Є деякі картинки, котрі висміюють устрій нашої держави та всі її прикрості. «Я не люблю меду» - після спроби підкупу на кордоні головного героя. А кадр з помадою: гидотний, кумедний та просто дратівливий …. як в реальному житті. Багато в фільмі таких завуальованих кадрів та наголошень, певна символічність. Куди без неї в українських картинах! ))) Початкові кадри будівництва церкви та кінцевий кадр головного героя в кадрі – червона ниточка, котра з’єднала фільм. Анна Кареніна на «сучасний манер» у виконанні Ірми Вітковської – взагалі чудова.

"Смійтесь!"

ІНКЛЮЗИВНІСТЬ

Приємно, що фільм «Мої думки тихі» став доступним для незрячих глядачів. Завдяки певному додатку люди з порушенням зору можуть отримати тифлокоментар у своєму смартфоні.

МОЇ ДУМКИ після «Мої думки тихі»

Залишається ще декілька днів до кінця прокату і варто подивитись цей фільм. Не йдіть на цей фільм просто наржатись – він не про то. Йдіть на фільм «Мої думки тихі» - якщо подумати, якщо прагнете до своєї «нової мрії», якщо бажаєте змінити своє життя. Доця дивилась цей фільм на Одеському фестивалі ще в липні. Після цього він отримав ряд винагород. Я дивилась фільм у Львові, в лютому. Дуже хочу, щоб український кінематограф розвивався і був різним. А я знову піду в кінотеатр. Я піду в кінотеатр на українське кіно (мультфільм) та проголосую за нього гривнею.

Іванна

Деякі факти про «Мої думки тихі»:

Тривалість 104 хв Актори: Ірма Вітовська Андрій Лідаговський Режисер: Антоніо Лукіч Увесь творчий процес тривав більше 3 років. Фільм режисера Антоніо Лукіча «Мої думки тихі» отримав спеціальну нагороду від журі кінофестивалю у в Карлових Варах, пише «Радіо Свобода». Стрічка була відзначена у секції East of the West («На Схід від Заходу»). Це дебютний повнометражний фільм режисера. Українська прем’єра «Мої думки тихі» відбудеться на Одеському кінофестивалі.

Відгуки глядачів на фільм «Мої думки тихі»:

206 відгуків у Львові на 7 лютого 2020 р.

Михаил Сичкарукпозавчора в 19:02
Фильм совсем не про юмор. Не знаю кому так смешно но мне скорее было напряжённо-депрессивно. Сюжет вроде и есть но это совсем не главное. Конечно украинцев здесь с порноактрисой не сравнивают, но небольшое принбрежение есть.
Смотреть можно, не обязательно.
Украинский артхаус.

Верапозавчора в 13:35
Великолепная картина, наполненная прекрасной сьемкой, красивейшей цветокоррекцией, шикарным музыкальным сопровождением и чудесной актерской игрой. Очень жаль, что такой короткий период проката, сегодня идём во второй раз.
Відповісти

3 дня назад 05:50
Фільм вартий уваги! Чудова режисура, увага до деталей! Ірма Вітовська неперевершенна!

Axell4 дня назад 17:18
фільм ні про що.
без динаміки, звуків, музики, розвитку сюжету і характерів.
слабо і як комедія і як драма.

5 днів назад 22:32
Не рекомендую. Потратили свій час

Оксана5 днів назад 18:35
Фільм сподобався дуже. Без бурхливого розвитку подій, трохи дивакуватий, неординарний. Гра Ірми Вітовської неперевершена.

5 днів назад 10:11
в нас в Одесі повний зал аплодував стоячи... шкода що час сеансів не зручний... рівень набагато вищий за квартали. операторське - є чудові ходи. саунди накладені на місцеву картинку - сюр в гарному розумінні. гра - вищий рівень. навіть масовка переконлива. Ірма - віднині я її фанат. тексти та художні знахідки режисера - щирий уклін. дуже тонко і смачно. деяким було нудно - ну вибачте ваш прєдєл - свінгери і скажене весілля. тут для більших поціновувачі мистецтва. окреме дякую що жодного разу в кадрі не з'явилося пару розетки чи нової пошти, тощо. молодий режисере, наснаги тобі. це європейський рівень в рідній обгортці. дякую
Руслан Белов6 днів назад 13:46
Первый раз пишу отзыв. Зацепил фильм, афигенный-новый подход, очень зашли и сочитались саундтреки, хорошее послевкусие, так держать - Украинское кино!

Фільм крутий, є над чим посміятися, є над чим подумати. Жарт з помадою 💣🔥, гра акторів професіональна, сюжет не лишає байдужими. 10/10 Це кіно, на яке варто йти. 
Побільше б таких українських фільмів.

Володимир27.01 00:16
Ішов на фільм повеселитися (власне, сміху й лунало чималенько), а вийшов із наповненими слізьми очима...
Глибокий фільм. Не кварталівське лайно. Рекомендую.

Більше відгуків тут https://multiplex.ua/ua/movie/353326#07022020


Рецензії кінокритиків

Фільм отримав змішані відгуки від українських кінокритиків.[16][3][17][18] Так Євген Морі з телеканалу Suspilne TV схвально відгукнувся про стрічку й схарактеризував фільм як історію, «яка могла статися з кожним, тому кожен знайде у ній щось знайоме». Морі також похвалив «Мої думки тихі» як рідкісний приклад української комедії де присутній єдиний наскрізний сюжет.[17] Юрій Поворознюк з видання Vertigo також похвалив цілісний сюжет стрічки, та зазначив що фільм створює комплексну картинку та не страждає від надмірної перевантаженості візуальними елементами.[18] Аліна Ольхович з видання tochka.net високо оцінила гумор фільму, який вдало поєднав комічність та трагізм.[3] Олександра Чернова з телеканалу Hromadskeпохвалила вдале інтегрування закарпатського акценту української мови акторами фільму та звернула увагу на те, що герої у фільмі не говорять чистою українською мовою, натомість послуговуються «суржиком, як прості люди, а не якісь роботи з акторського факультету».[16]
Водночас Поворознюк вважає недоліком скетчевість деяких сцен, які часом аж надто хочуть перетягнути на себе увагу, вибиваючись із загального наративу.[18]

Комментарии