Таксфрі в Польщі. TAX FREE


Таксфрі в Польщі. TAX FREE
Я вперше користуватись цією послугою. TAX FREE – це повернення податку, котрий ми не маємо сплачувати в Польщі.










Наша родина частенько їздила на шопінг в різні країни, але поверненням податка ми не займались. Мені здавалось, що це дуже складно. 

От деякі кроки щодо повернення таксфрі в Польщі:
1.     Сума товару в одному чеку має бути більшою за 200 злотих
2.     В магазині мають оформити певний документ на повернення TAX FREE . Потрібно запитувати. В деяких магазинах відсутня така послуга. Для цього потрібен ваш паспорт (закордонний) , інд. код та адреса проживання.
3.     Щоб прискорити видачу таксфрі – заповни все необхідне на сайті www.granica.gov.pl
4.     В аеропорту (або на кордоні) знайди певне місце з позначкою TAX FREE, заповни документи та отримуй свій податок назад. Можна на карту чи готівкою. За повернення готівки – беруть відсоток на послуги. Памятайтай це ) 

Я не скористалась електронною формою і витратила деякий час в аеропорту. Зважайте, що може бути черга в пункт отримання Таксфрі. Тому потрібно прийти раніше в аеропорт, щоб не запізнитись на рейс (я заскочила на чекін в останній момент). Чому? Просто стояла за двома жінками, що їхали з Італії і мали купу чеків на отримання податку. Це дуже дратувало, але мусила чекати більше 1 години.
Ще я не знала про податок на отримання готівки. На карту тре чекати якийсь час. А чи сплачуєш тоді якийсь відсоток за послугу? Не знаю. Перевірю потім. )) 

Ще один момент був не дуже зрозумілим. В правилах написано «Придбаний товар ПОДОРОЖУЮЧИЙ повинен вивезти за межі Євросоюзу не пізніше ніж в останній день третього місяця, що наступає після місяця, коли він придбав товар – ст. 128 абз. 1 закону..З метою підтвердження вивезення ПОДРОРЖУЮЧИЙ повинен пред’явити товар, що вивозиться, працівнику митниці а також пред’явити документ TAX FREE разом з закордонним паспортом або іншим ідентифікаційним документом ПОДОРОЖУЮЧОГО – ст. 128 абз. 3 закону. В разі коли ПОДРОРЖУЮЧИЙ вивозить не всі товарні позиції, вказані в документі TAX FREE, він безумовно зобов’язаний поінформувати працівника митниці про відсутні товари перед початком митного оформлення.Працівник митниці після звірення даних, що стосуються ПОДОРОЖУЮЧОГО, наявних в документі TAX FREE, з даними з ідентифікаційного документу, може, перед підтвердженням вивозу провести митний контроль товару, що вивозиться. В разі виявлення невідповідності між заявленим товаром і товаром, який фактично вивозиться (напр. відсутність товару), ПОДОРОЖУЮЧИЙ підлягатиме кримінальній відповідальності»
У тебе має бути товар, котрий Ви вивозите. Я ж подарувала доці кросівки та залишила їй. Переживала. Однак при оформленні мене не просили показати товар. А просили показати товар людей, котрі стояли в черзі переді мною. ОТАКОЇ! 
Подорожуйте та повертайте податок, котрий ми не маємо платити!
-->
Іва Репницька

Комментарии