Олеський замок та Замок в Підгірцях: куди поїхати на вихідний?

Вихідний в замках

Так, було приємно долучитись до нашої історії, але ...дуже прикро і соромно, що наша спадщина в таааакому жахливому стані.
ОЛЕСЬКИЙ ЗАМОК
Він десь в 450 км. від Києва і десь 90 км. від Львів. До нього веде нормальна дорога і в середині є декілька цікавих експонатів.
Вхід дорослим - 60 грн. Є категорії різних пільгових. Оплата - тільки готівкою, термінал не працює. 
Про доступність для людей з інвалідністю - мовчу. Нема її. Для деяких спусків та підйомів навіть поручней нема.
"Ми говоримо керівництву про пантуси. Вони мовчать", - завірила мене працівниця музею-замку. Буду сподіватись.
На території Олеського замку є харчевня. Досить смачно і раджу перекусити тут. Замовляєте щось і йдете дивитись замок - потім буде готово через деякий час.

ЗАМОК В ПІДГІРЦЯХ
Тут просто треш. Коли з'їзжаєш з траси то через декілька км дорога взагалі ... закінчується. Там таки вирви і ями, що ми боялись залишити там свої колеса. І це туристичний маршрут? (див. останню фотку прохід від місця парковки до замку).
Замок з далеку виглядає велично. А от зблизька - просто жах! Все розвалюється, всередині просто копії і декілька робіт. Від величі взагалі нічого не лишилось. Стіни муру підперті дерев'яними колодами, щоб не впали.
На території Замку в ПІдгірцях проходили зйомки радянського фільму про Дартаньяна, ну, з Боярським в головній ролі. Ось сюжет https://youtu.be/O4FxbpqGUUQ , але про це ніде не говориться.
Блін, хто був в Тунісі? Ви бачили що зробили з клаптика пустелі, де знімали "Звьоздні війни"? Так, оповідь про Дартаньяна - це не зіркова сага, але.. трошки на цьому варто було б заробити.
І ще вразило. Чашка з зображенням замку коштувала 90 грн, а вхід в Замок - 60. Чому так? Ці замки на балансі державних установ і видно, що не занадто вони і фінансуються.
Прилеглі парки, озера, пішоходні зони - захаращені. При замках є якісь дивні ятки з сувенірами, але відсутня інфраструктура вибивання грошей з туристів (в доброму розумінні слова) - жодних місць відпочинку під старовину, жодних красивих локацій для зйомки ... ну , що там ще можна придумати?
Я трошки була в різних музеях світу і мені прикро, що тут не впроваджуються сучасні технології.
Але.. у всіх цих музеях дуже нудно. Сучасна молодь може приділити увагу тільки декілька хвилин - зробити красиве селфі на тлі замку. Про інтерактивність - нічого не йдеться.
Я не права? Дощова погода навіла мені смуток? Чи були цих замках? Ваші враження? #олеськийзамок #замокПідгірці

Комментарии