29 березня в #Kiev показ док. фільму "Оплот гріха"

Фонд ім. Фрідріха Еберта та Молодіжний правозахисний центр з нагоди сьомого Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини
запрошують журналістів та блоггерів, режисерів-документалістів
29 березня 2010 року о 18:00
взяти участь у Київському медіа-кіноклубі
.

У програмі – прем’єрний показ документального фільму «Оплот гріха / Hochburg der Sünden» (Німеччина) та зустріч з режисером – Томасом Ляутербахом.
Айзель – набожна мусульманка, домогосподарка і мати – живе у провінції на півдні Німеччини. Вона дізнається, що державний театр у Штутгарті шукає непрофесійних актрис, і вирішує - це шанс утекти від буденності. Та незабаром виявляється, що ця маленька зміна у житті Айзель насправді є викликом її звичному життю. Режисер хоче проникнути у надзвичайно закритий світ мусульманських жінок. Айзель – єдина, хто носить мусульманську хустку, їй доводиться захищати свої цінності та свій спосіб життя від інших, сучасніших, турецьких жінок. Розриваючись між прагненням свободи і традиціями, вона вступає у конфлікт із власною вірою. Айзель починає боротьбу зі стереотипами, з «аморальністю» в театрі – та зрештою із самою собою.

Томас Ляутербах народився 1976 року у Ветцларі (Німеччина). Після стажування (дизайнер цифрових медіа) навчався у Баден-Вюртемберзькій кіноакадемії на режисера документальних фільмів у 2002—2007 роках.

Фільмографія: Oй – цукрова тростина (2002), Купа (2005), В засаді (2005), Брудна принцеса (2008), Оплот гріха (2008)

Сьомий Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини „Docudays.ua” проходить з 26 березня до 2 квітня 2010 року у Києві. Головною метою організатори вважають сприяти становленню в Україні відкритого діалогу в суспільстві, ствердження загальнолюдських норм гідності та верховенства права. Стрічка «Оплот гріха» змагається у правозахисному конкурсі фестивалю.

Мета медіа-кіноклубу - зробити демократичні й соціальні цінності більш популярними. Для цього демонструють документальні фільми, для цього ж проходять публічні дискусії за участі громадсько-активних журналістів та запрошених експертів. Організатори прагнуть підвищити журналістський інтерес до проблематичних тем, наблизити представників експертного середовища до медійників та привернути увагу громадськості до світового та українського документального кінематографу.

Медіа-кіноклуб збиратиметься у новому приміщенні арт-галереї «Худграф» за адресою: бульвар Т. Шевченка, 33 (вхід до бізнес-центру, 2ий поверх).

Реєстрація: Ольга Веснянка, vesna@prostirzmin.org, 050 3346604. Вхід лише за реєстрацією, кількість місць обмежена. Перевага надаватиметься журналістам, які спеціалізуються на тематиці прав людини.

Комментарии